Peter R de Vries en zijn strafrechtelijk handelen

De strafrechtelijke capriolen van een zichzelf top crimefighter noemende Peter R de Vries

Eind 2002, ik woonde nog in Voorhuizen kreeg ik allerlei telefoontjes van mensen die in lucratieve zaken wilde investeren waar ik bij betrokken was. De manier waarop er allerlei mensen die rond mijn huis liepen beviel mij niet. Ik was niet voor niets privédetective. Ik had al een gesprek gehad met iemand in een restaurant wat mij ook niet zo was bevallen. Bovendien had ik een participatiemaatschappij opgezet dus de kompaan waar ik zaken mee deed wilde ik eigenlijk kwijt. Ik besloot toen de gesprekken af te breken en wist ze allemaal te benaderen op 1 na. Ik verhuisde naar Breda waar het de bedoeling was dat ik ook daar mijn kantoor en de 6 man personeel zou vestigen. Maar het kantoor zat nog op Hooge Zwaluwe en daar was de afspraak gemaakt. De man kwam daar op een vrijdagmiddag en er was geen personeel. Die waren wat veel gebeurde vroeg weg en twee waren naar het kantoor in Duitsland om een ander slot op te zetten omdat mijn kompaan daar een sleutel van had. Ik was van plan hem te vertellen dat ik er mee zou stoppen hij de investering maar zelf moest nemen en dat het over was. Dat ik met mijn kompaan wilde stoppen dat is hem kennelijk ter ore gekomen vandaar dat hij kennelijk besloot zich te vermommen. Toen de man van de afspraak binnen kwam stelde hij zijn vriend voor. In de halfdonkere  gang zag ik gelijk dat er iets vreemds was. Ik bracht ze naar mijn privékantoor waar mijn kompaan al was en ging even wat te drinken halen. Maar bleef even staan nadenken intuïtief omdat ik voelde dat het niet klopte Maar wat? Ik kwam binnen in mijn privékantoor en ging tegenover de vriend zitten die de klant had meegebracht.

Mijn kompaan begon zijn verhaal, ik keek naar de vriend en wel heb ik ooit Peter R de Vries dat zag ik onmiddellijk. Even wachten Hans dacht ik Als hij wat zegt weet ik het zeker. En ja hoor een paar minuten later was het zo ver.

Tot dusver was er niets strafrechtelijk gebeurd. Niet door de kompaan van mij die nog in het begin van zijn verhaal zat en ook niet zichtbaar door de klant en Peter R de Vries. Maar zij namen het gesprek op zonder dat ik dat wist op zich is dat niet strafbaar maar later bleek dat dit naar derden buiten het gebouw werd gezonden en dat is wel strafbaar omdat ik daar niets van wist Dat had hij mij moeten melden. Gewoon de wetgeving.

Ik tegen mijn kompaan stop met dit gesprek, deze mijnheer is niet degene die hij zegt dat hij is. Hoe bedoelt u vroeg Peter R de Vries? U bent niet degene die u zegt dat u bent u dient onmiddellijk beiden mijn kantoor te verlaten en nu meteen. En hier begint het strafrechtelijke gedoe van Peter R de Vries Hij begon mij te betichten van alles en nog wat en in feite was dat laster en smaad want de man heeft geen enkele opsporingsbevoegdheid dan kan je zo maar niet alle roepen en dat deed hij wel en dat doet hij nu nog. Bovendien wilde hij het kantoor niet verlaten en toen wij hem trekkend en duwend naar buiten wilde werken kwam er andere o/a zijn cameraploeg gealarmeerd naar binnen stormen. Het was dus geen bedreiging van mijn kant uit wat hij later in een uitzending liet zien maar een ernstige voor van huisvredebreuk met geweld van zijn kant uit. Strafrechtelijk is weigeren het pand te verlaten en mensen van zijn ploeg via zijn verbinden naar binnen roepen om met geweld toegang te verschaffen tot mijn kantoor. Het enige wat je van dit kunt zeggen is dat hij door dit zo te doen zijn zogenaamde speurwerk en ontmaskering niet tot strafvervolging kan leiden, ook al suggereert hij dat in beelden die nog op zijn website staan dat dit door hem gebeurt zou zijn. Want die beelden en dat zien we ook bij Joran van der Sloot zijn niet meer bruikbaar als bewijs omdat ze uitgezonden zijn. Onze FEEKSPEUDER weet dat best ook dat criminaliteit en wetsovertredingen van zijn kant toch worden afgeschermd maar hij had redelijke kijkcijfers en daar verdiende hij goed aan. Ik ga hier meer analytisch over schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *